dinsdag 6 november 2012

Regenboog Cake


Regenboog Cake




Ingrediënten en bakgerei
  • 300 gram Koopmans bakker cakemeel (de 50 gram extra is voor vochtcompensatie)
  • 200 gram roomboter/ margarine
  • 200 gram witte basterd suiker
  • 3 middelgrote eieren (kamertemperatuur)
  • Vloeibare voedingskleurstof (verkrijgbaar bij grotere toko's) van het merk Jo-La, kleuren geel, rood, blauw en groen
  • 1 cakevorm van ongeveer 25 cm. Iets kleiner moet ook geen probleem zijn
  • Oven op de juiste stand (elektrisch op 160º C, hete lucht oven op 150º C, gasovenstand op 2-3) Alleen onderverwarming is aan te raden
  • 6 eetlepels
  • beslagkom
  • 6 aparte kommen (bijvoorbeeld soepkommen)



Bereidingswijze:
Bereid de cake voor zoals op de verpakking staat aangegeven. De melk is in dit geval optioneel. Of
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch op 160º C, hete lucht oven op 150º C, gasovenstand op 2-3)
Klop de 200 gram boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de 300 gram cakemix, 200 gram witte basterd suiker
en de 3 eieren in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag.


Verdeel  nu het beslag met een lepel over 6 kommen. Tot er in elke kom ongeveer evenveel zit.


Giet een beetje voedingskleurstof in de kommen. Paars en oranje kun je maken door de benodigde
kleuren te mengen.

 Meng het beslag met een lepel tot alles één kleur heeft. 



Vet het bakblik in met boter en bestrijk het met een beetje bloem om plakken te voorkomen.

Doe het gekleure beslag laag voor laag in de bakblik. NIET GLADSTRIJKEN!!

Bak de cake voor 60-70 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.  je kunt controleren met een satéprikker of de cake goed is. Je kunt dat zien als er niks aan blijft plakken.
Als de cake klaar is, haal hem uit de oven


Serveer of warm of koud.

Eventueel kun je nog gekleurde slagroom maken door vloeibare room te kloppen met suiker en een klein beetje voedingskleurstof

Ook is het leuk in plaats van een gewone cake, er cupcakes van te maken.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten