dinsdag 6 november 2012

Chocoladebakjes met ijs

Chocoladebakjes met ijs




Ingrediënten en bakgerei
·  300 gram chocolade ( 3 repen)
·  1 Bak IJs
· Slagroom
·  Gekleurde Strooisels
·  10 Ballonnen
· 1 Pan
·  1 Bakje
·  1 ovenplaat
·  bakpapier
·  spelt (of schaar)


 
Bereidingswijze:  

Blaas de ballonnen voor ongeveer  de helft op, was ze zachtjes af en droog ze af.

 

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een bakje. Smelt dan rustig de chocolade in een klein bakje die in een grotere pan met water staat. Tot het vloeibaar is. Haal het bakje eruit en laat het dan een beetje afkoelen de chocolade hoeft niet meer erg warm te zijn.  Daarna maak je dichte rondjes met chocolade  op een ovenplaat met bakpapier.

 

Vervolgens pak je een ballon en die dep je in de kom chocolade.



Dan zet je de kant met de chocolade op het dichte rondje wat je net hebt gemaakt op het bakpapier.




 Zet de ballonnen die op het bakpapier staan in de koelkast voor ongeveer 20-30 minuten, zo kan de
chocolade hard worden.


 Als de chocolade helemaal hard is prik je de ballon en laat hem voorzichtig leeglopen.




 Vervolgens haal je de resten ballon eruit.



 Vul de bakjes met lekkere bolletjes ijs, en een toefje slagroom en
 om er nog wat kleur aan toe te voegen sprenkel je er nog wat gekleurde hagel
overheen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten