Chocoladebakjes met ijs
Ingrediënten en bakgerei
· 300 gram chocolade ( 3 repen)
· 1 Bak IJs
· Slagroom
· Gekleurde Strooisels
· 10 Ballonnen
· 1 Pan
· 1 Bakje
· 1 ovenplaat
· bakpapier
· spelt (of schaar)
Bereidingswijze:
Blaas de ballonnen voor ongeveer de helft op, was ze zachtjes af en droog ze
af.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een bakje. Smelt
dan rustig de chocolade in een klein bakje die in een grotere pan met water
staat. Tot het vloeibaar is. Haal het bakje eruit en laat het dan een beetje
afkoelen de chocolade hoeft niet meer erg warm te zijn. Daarna maak je dichte rondjes met
chocolade op een ovenplaat met bakpapier.
Vervolgens pak je een ballon en die dep je in de kom
chocolade.
Dan zet je de kant met de chocolade op het dichte rondje
wat je net hebt gemaakt op het bakpapier.
Zet de ballonnen
die op het bakpapier staan in de koelkast voor ongeveer 20-30 minuten, zo kan
de
chocolade hard worden.
Als de chocolade
helemaal hard is prik je de ballon en laat hem voorzichtig leeglopen.
Vervolgens haal je
de resten ballon eruit.
Vul de bakjes met
lekkere bolletjes ijs, en een toefje slagroom en
om er nog wat
kleur aan toe te voegen sprenkel je er nog wat gekleurde hagel
overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten