dinsdag 13 november 2012

Piñata Koekjes

Piñata Koekjes





Benodigdheden
  • Koekjesdeeg
  • Uitsteekvorm
  • Plastic bakje
  • Huishoudfolie
  • Bakplaat + bakpapier
  • Mini M&M’s
  • 1/2 kopje poedersuiker (glazuur)
  • 2 theelepels melk (glazuur)
  • voedingskleurstoffen



Bereidingswijze:

Let op!!! Als voorbeeld is hier een uitsteekvorm in de vorm van een paard gebruikt, maar je kan ook een andere uitsteekvorm gebruiken. Van dit recept maak je ongeveer 6-8 piñata koekjes.

Maak voor deze koekjes je eigen koekjes deeg.

Verdeel  het deeg in 5 gelijke ballen en 1 kleinere bal. (de kleinere bal wordt zwart)


Voeg de voedingskleurstof toe tot dat de ballen een mooie egale kleur hebben.


Gebruik een bakje met ongeveer de grote van je uitsteekvorm en doe er folie in zodat het later niet aan het bakje blijft plakken.


Maak nu van alle ballen 2 kleinere ballen (behalve de zwarte ) en begin nu laag voor laag de bak te vullen met zwart op de bodem. Wissel van kleur zodat je van elke kleur 2 lagen hebt als je klaar bent. Het makkelijkste is als je het deeg een beetje verkruimelt het verspreid en dan aandrukt.


Bedek het deeg met de rest van de folie en zet het in de vriezer voor 4 uur of een nacht.


Haal nu het deeg uit het bakje en haal tevens ook de folie eraf en laat het deeg een beetje ontdooien. Snijdt dan plakjes eraf van ongeveer een halve centimeter dik. (Het is mogelijk om je koekjes alvast uit te steken maar dan heb je kans dat sommige koekjes groter of kleiner zijn als ze uit te oven komen. )


Bak nu je koekjes als staat aangegeven voor je koekjes deeg.


Gebruik gelijk de uitsteek vorm als je de koekjes uit de oven haalt. Werk in sets van drie koekjes, je moet twee koekjes uitsteken in de ene richting en een koekje in de tegenovergestelde richting. (Draai gewoon je uitsteekvorm om). Op die manier als je ze in elkaar zet zal de afgewerkte koekjes  er mooi uitzien aan alle kanten  omdat de gebakken delen worden verborgen.



Voor het middelste koekje in elke set, snijd de oren en benen eraf, en maak een gat in het midden waar de M&M's in zal gaan. Je kan daarvoor een kleinere uitsteek vorm gebruiken of probeer het anders voorzichtig met een mes. Probeer te snel werken, want als de koekjes afkoelen hebben ze meer kans dat ze afbrokkelen of breken.


Laat ze verder afkoelen op de bakplaat voordat je met ze verder gaat.


Om de koekjes in elkaar te zetten gebruik je glazuur als lijm. Dat maak je door 1/2 kopje poedersuiker en 2 theelepels water door elkaar te roeren.


Pak een koekje en leg de gebakken kant naar boven. Doe dan wat glazuur aan de randen van je koekje en niet in het midden wat daar komt de opening om je M&M's in te doen.


Plaats nu het koekje met de opening erbovenop.


Vul hem nu met M&M’s en doe op deze ook glazuur.



En plaats nu het koekje wat je in de andere richting hebt uitgestoken er boven op.


Laat ze een half uur drogen voordat je ze rechtop zet.


En klaar zijn je koekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten