Piñata Koekjes
Benodigdheden
- Koekjesdeeg
- Uitsteekvorm
- Plastic bakje
- Huishoudfolie
- Bakplaat + bakpapier
- Mini M&M’s
- 1/2 kopje poedersuiker (glazuur)
- 2 theelepels melk (glazuur)
- voedingskleurstoffen
Bereidingswijze:
Let op!!! Als
voorbeeld is hier een uitsteekvorm in de vorm van een paard gebruikt, maar je
kan ook een andere uitsteekvorm gebruiken. Van dit recept maak je ongeveer 6-8 piñata
koekjes.
Maak voor deze koekjes
je eigen koekjes deeg.
Verdeel het deeg in 5 gelijke ballen en 1 kleinere
bal. (de kleinere bal wordt zwart)
Voeg de voedingskleurstof toe tot dat de ballen een mooie egale kleur
hebben.
Gebruik een bakje
met ongeveer de grote van je uitsteekvorm en doe er folie in zodat het later
niet aan het bakje blijft plakken.
Maak nu van alle ballen 2 kleinere ballen
(behalve de zwarte ) en begin nu laag voor laag de bak te vullen met zwart op
de bodem. Wissel van kleur zodat je van elke kleur 2 lagen hebt als je klaar
bent. Het makkelijkste is als je het deeg een beetje verkruimelt het verspreid
en dan aandrukt.
Voor het middelste koekje in elke set, snijd de oren en
benen eraf, en maak een gat in het midden waar de M&M's in zal gaan. Je kan
daarvoor een kleinere uitsteek vorm gebruiken of probeer het anders voorzichtig
met een mes. Probeer te snel werken, want als de koekjes afkoelen hebben ze meer
kans dat ze afbrokkelen of breken.
Laat ze verder afkoelen op de bakplaat voordat je met ze
verder gaat.
Plaats nu het
koekje met de opening erbovenop.
En plaats nu het
koekje wat je in de andere richting hebt uitgestoken er boven op.
Laat ze een half
uur drogen voordat je ze rechtop zet.
En klaar zijn je
koekjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten